Motorrijden is een geweldige manier om te reizen en te ontspannen. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een motor aanschaft. In dit blog lees je alles over het kopen van een motor, welke motoren er zijn en welke het beste bij je past. Ook lees je alles over de verzekeringen die je moet afsluiten en welke opties er zijn om je motor te financieren. Tot slot vind je een alinea over het onderhouden van je motor en over zomer- en wintermaanden.

Er zijn veel verschillende soorten motoren, dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij je past. Als je veel rijdt in de stad, is een scooter of brommer een goede optie. Wil je graag langere afstanden afleggen? Dan is een motorfiets een beter idee. Hieronder lees je meer over de verschillende motoren.

Scooter of brommer

Een scooter of brommer is ideaal voor in de stad. Het is een compacte en handige manier om je van A naar B te verplaatsen. Een nadeel van een scooter of brommer is dat je minder snel bent dan op een motorfiets. Ook kunnen deze kleinere voertuigen moeilijker omgaan met slecht weer of slechte wegen.

Motorfiets

Een motorfiets is een ideale manier om langere afstanden af te leggen. Er zijn verschillende soorten motorfietsen, dus er is altijd wel een motorfiets die bij je past. Een motorfiets is een stuk sneller dan een scooter of brommer, dus je kunt meer afstanden afleggen in een kortere tijd. Een nadeel van een motorfiets is dat het ongemakkelijker is om bij te tanken en om te parkeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Als het regent of sneeuwt, is het niet verstandig om op een motorfiets te rijden.

Het kopen van je motor

Het aankopen van een nieuwe motor kan op verschillende manieren. Het financieren motor door middel van een persoonlijke lening is hier een voorbeeld van. Dit is in principe hetzelfde idee als een autofinanciering.

Verzekeringen

Wanneer je een motor koopt is het belangrijk dat je aan verschillende andere kostenposten denkt. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, onderhoudskosten, benzine maar ook verzekeringen. Je wilt namelijk (en het is overigens verplicht) wel verzekerd de weg op! 

Welke motor past het beste bij jou?

Uiteindelijk bepaald jouw gevoel welke motor het beste bij je past. Daarom is het slim om testritten te maken zodat je direct weet hoe de motor rijdt. Zorg ervoor dat je verschillende testritjes maakt, zodat je weet hoe verschillende motoren rijden.