Onlangs is aangekondigd dat de maatregelen rondom de pandemie weer iets worden versoepeld. Hartstikke blij zijn we natuurlijk dat we weer kunnen shoppen, uit eten kunnen gaan en verschillende sporten kunnen beoefenen. Maar de afgelopen twee jaar heeft ons ook geleerd dat we niet altijd te vroeg moeten juichen en dat de situatie weer snel de andere kant op kan slaan. Geniet daarom vol van de vrijheid die we hebben, en als er opnieuw een lock down aankomt lees je in dit artikel meer over wat je dan allemaal kunt ondernemen. Want waarschijnlijk ben je dat gepuzzel inmiddels wel zat geworden, heb je alle Instagram foto’s van je vrienden en familie al uitvoerig bekeken en heeft Netflix je al te vaak gevraagd of je nog aan het kijken bent tijdens het bingen van je favoriete series. Daarnaast is het ook gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Om jezelf bezig te houden tijdens een lock down kun je een aantal dingen doen.

Nieuwe hobby

Deze periode leent zich perfect om een nieuwe hobby aan te nemen. Pak de fotografie weer eens op en ga op pad met je camera. Ook met nieuwe smartphones kun je tegenwoordig professionele foto’s maken. Omdat fotografie een kunstvorm is kun je deze hobby helemaal naar eigen wens inrichten. Weer helemaal terug van weggeweest zijn de instax camera’s. Hiermee maak je een instant photo die gelijk uit het apparaatje rolt. Trommel je vrienden op voor een fotoshoot en geef ze een leuke herinnering mee met een sticker frame polaroid om jullie unieke kiekjes.

Werk aan jouw summer body

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de sportieve aanpak kun je eigenlijk niet overslaan. Al die snacks die we normaal gesproken de hele dag links kunnen laten liggen omdat we niet thuis waren, zijn nu wel heel dicht binnen handbereik. Je bent dan ook echt niet de enige die zijn korte broeken van vorig jaar niet meer past. Helemaal niet erg, maar wel is het belangrijk om actief te blijven. Veel personal trainers hebben hun favoriete oefeningen online gezet en sportscholen bieden hun groepslessen nu ook aan in apps en op de website. Pak die sportoutfit dus weer eens uit de kast, zet je laptop klaar en sporten maar! En het hoeft helemaal niet saai te zijn. Spreek een tijdstip af met vriendinnen, nodig elkaar uit voor een videocall en sport -weliswaar op afstand- gezellig samen. Dat uurtje sporten voelt nu extra goed.

Online vermaak

Op ons geliefde platform Netflix bingen we maar wat graag onze favoriete series en daar is niets mis mee. Moet je je in deze tijden schuldig voelen als Netflix op een gegeven moment vraagt of je nog steeds aan het kijken bent? Naar mijn mening zeker niet. Je kunt jezelf ook nuttig maken door bijvoorbeeld die eindeloze rode badges van je mail-app weg te werken. Organiseer je mailbox met mapjes en verwijder al die nieuwsbrieven die al weken ongeopend staan te wachten. Kun je niet wachten om straks weer een inspirerende reis te maken, gebruik dan het internet om je volgende reis alvast te plannen. Lees reisblogs, vind informatie over verschillende bestemmingen en kijk bijvoorbeeld eens wat voor georganiseerde reizen er allemaal worden aangeboden.