Tegenwoordig is er heel veel keus over welke type vloer u kan aanschaffen. Stel u staat voor deze keus dan wilt u ongetwijfeld meer weten over de voordelen van elk soort type vloer. Het is onmogelijk om alle vloeren te behandelen, maar hier leert u van onze selectie de voor- en nadelen. Wilt u meer leren over de verschillende typen vloeren die er op de markt aanwezig zijn? Lees dan deze blog! 

Keramische tegels

Keramische tegels zijn betrekkelijk eenvoudig schoon te maken, maar u mag er nooit schuurmiddelen op gebruiken omdat die de afwerking dof maken. Het is ook belangrijk om het voegmiddel tussen de tegels te controleren, omdat dit gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien. U kunt een stoomreiniger gebruiken om al het vuil te verwijderen en de vloer er fris te laten uitzien. Nadat u de vloer hebt schoongemaakt, gebruikt u een droge mop met een microvezeldoek om de vloer schoon te vegen.

 

Dit type tegels is koud en hard, maar gemakkelijk te vegen en te dweilen, waardoor het een betaalbare en aantrekkelijke vloeroptie is. Het heeft ook het voordeel dat het minder glad is als het nat is. Kies een matte keramische tegel met een hoog patroon voor het beste resultaat. Porseleinen tegels: Deze tegels zijn gemaakt van verschillende materialen, maar ze zijn allemaal gemakkelijk schoon te maken. Gladde geglazuurde en geglazuurde porseleinen tegels zijn het gemakkelijkst schoon te maken. Ongeglazuurde en getextureerde porseleinen tegels kunnen gemakkelijk worden onderhouden.

 

Hiernaast het is goedkoop en het kan vuil en viezigheid verbergen. Als u uw vloeren er als nieuw wilt laten uitzien, kunt u het beste gaan voor keramische tegels met een patroon of matte tegels. Als u het vuil wilt verbergen, kunt u het beste voor een matte keramische tegel gaan. U kunt ook kiezen voor porseleinen tegels, die van verschillende materialen zijn gemaakt. Gladde tegels met een geglazuurd oppervlak zijn het gemakkelijkst schoon te maken, terwijl tegels met structuur en ongeglazuurde tegels moeilijker te onderhouden zijn.

Vinyl vloeren

 

Als u een vinyl vloerbedekking heeft, is het belangrijk om deze schoon te houden. U moet uw vinyl vloer twee keer per dag vegen, vooral na het eten. Zorg ervoor dat u uw vloeren schoonveegt na het gebruik van haarlak of cosmetica. U kunt ook azijn of haar shampoo gebruiken om vlekken op vinyl vloeren te verwijderen. Zorg er wel voor dat u de vloer goed afdroogt na het aanbrengen van de oplossing. Deze methode zal veel tijd in beslag nemen, maar het zal helpen om uw vloer schoon te houden.

Parket vloeren

Als u geen pvc vloeren heeft, is laminaat een goede keuze. Het is vergelijkbaar met een houten vloer, maar heeft als bijkomend voordeel dat het gemakkelijk schoon te maken is. Een parketvloer is gemakkelijk schoon te maken, omdat het alleen geveegd en gedweild hoeft te worden. Vermijd water, want dat kan het materiaal kromtrekken. U kunt het beste een stofmop gebruiken in plaats van een stofzuiger, maar u kunt ook minerale olie gebruiken om krassen op laminaatvloeren te verwijderen.

 

Vinyl en parket zijn niet de gemakkelijkste vloeren om schoon te maken. U kunt het beste geen agressief schoonmaakmiddel gebruiken op laminaatvloeren, omdat dit het materiaal kan beschadigen. De beste manier om vinylvloeren schoon te maken is met een mild schoonmaakmiddel. In druk belopen ruimtes kunt u het beste een schoonmaakmiddel gebruiken dat zacht genoeg is om krassen te voorkomen. Zodra u de vloer hebt schoongemaakt, gebruikt u een microvezel dweil en volgt u de aanwijzingen op de verpakking.

 

Zodra u uw vloeren hebt schoongemaakt, gebruikt u een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Meng het schoonmaakmiddel en water volgens de aanwijzingen. U kunt een mop met een spons of een borstel gebruiken. Zodra u klaar bent met dweilen, gebruikt u een droge mop met linoleum vloerreiniger. Spoel het daarna grondig uit met schoon, koel water. Laat geen schoonmaakmiddel op de vloer achter. Dit laat een kleverig residu achter, dat nog meer vuil zal aantrekken.