Het verpakken van je pakket is niet iets wat je moet onderschatten. Zeker wanneer het gaat om verpakkingen die naar het buitenland moeten is het van een groot belang dat jij je pakketje op de juiste manier in pakt. Op deze kun je voorkomen dat je pakket beschadigt en is de kans groter dat deze veilig op locatie aankomt. Ook kan het zo zijn dat je pakket wordt ingenomen wanneer er niet duidelijk is aangegeven waar het heen moet of wat er in het pakket zit.

Het zoeken van de juiste doos

Wanneer je een pakket gaat verpakken zul je ten eerste op zoek moeten naar een geschikte doos. Dit lijkt misschien niet zo moeilijk, maar het is erg belangrijk dat je een passende doos vindt. De doos moet groot genoeg zijn voor het pakket om in te passen, terwijl er zo min mogelijk extra ruimte is in de doos. Wanneer er wel veel extra ruimte is in de doos zal het pakket namelijk telkens gaan verschijnen. Dit zorgt ervoor dat de kans op beschadigingen flink toeneemt. Bovendien zul je goedkoper uit zijn als je voor een kleinere doos kiest.

Maak foto’s van je pakketje

Door foto’s te maken van de binnenkant en buitenkant van het pakket kun je ervoor zorgen dat je bewijs hebt wanneer er iets met het pakket gebeurt. Voor het opsturen van het pakket laten zien in welke staat het pakket je bevindt helpt niet de doos veilig op locatie te krijgen, maar het is wel een verzekering op dat je wanneer dit niet gebeurt het geld terug kunt krijgen. Het kan namelijk nog wel eens zo zijn dat er erg hardhandig met je pakket wordt omgegaan. Wanneer jij iets waardevols gaat vervoeren kan het nemen van foto’s zeker de moeite waard zijn.

Tape je pakket goed in

Wanneer jij de juiste doos hebt gevonden is het aan te raden om de overige ruimte op te vullen met kranten of op vul plastic. Ook kun je ervoor kiezen om bubbeltjesplastic om je pakket te doen. Dit verkleint allemaal de kans op het beschadigen van je pakket. Ten slotte is het ook van belang dat jij ervoor zorgt dat je pakket niet meer open kan. Hier heb je speciale verpakkingstape voor die garandeert dat het pakket gesloten blijft. Wanneer het pakket een lange reis voor de boeg heeft is het belangrijk dat je sterke tape hebt.