Welk gezichtstype past bij welke bril? Een vierkant gezichtstype komt vaak het meest voor. Een vierkant gezicht is hoekig en wordt gedefinieerd door een dikke kaaklijn. Een bril met een scherp gehoekte wenkbrauw zal de hoeken in het gezicht verzachten. Ronde gezichten hebben ook baat bij hoekige monturen, omdat ze lengte lijken te geven. Kies een montuur met een volle rand of een halfronde rand om je gelaatstrekken te verzachten. Een hartvormig gezicht is het breedst bij het voorhoofd en het smalst bij de kin en de hoge jukbeenderen. WIlt u nog meer tips over welk gezichtstype het beste past bij uw nieuwe montuur? Lees dan deze blog. 

Omgekeerde driehoek

Het omgekeerd driehoekige gezichtstype, ook bekend als een hartvormig gezicht, moet lichtgekleurde monturen dragen. De beste vorm voor dit type is een vierkant of afgerond vierkant montuur. Donkere monturen en kleuren zijn het beste voor een vierkant gezicht. Om de kenmerken van een vierkant gezicht te benadrukken, kunt u het beste een ovaal of rond montuur kiezen. Een ovaal montuur staat het best bij een vierkant gezichtstype. Een rond-vierkant of rond montuur zal passen bij dit type gezichtsvorm.

Rond gezicht 

Een rond gezicht past het best bij een gedurfde, hoekige bril. Een rechthoekig montuur kan de structuur van uw gezicht breken en uw gezicht langer doen lijken. Een zachter, ovaal montuur geeft scherpere lijnen aan uw gezicht. Een opwaarts gebogen model kan de nadruk leggen op uw oogcontour en een volle wang. Een rechthoekig montuur is ook een goede keuze voor een ovaal gezicht. Als u een hartvormig gezicht hebt, kunt u overwegen een smaller of breder montuur te kiezen.

Vierkant

Een vierkant gezicht is het moeilijkst te passen. Het heeft een breed voorhoofd en een vierkante kaak. Een vierkant gezicht kan het beste een ovale of ronde bril kiezen om de scherpte van het gezicht in balans te brengen. Een rond gezicht kan echter ook baat hebben bij grotere of meer dramatische monturen. Een breder gezicht komt het best tot zijn recht met een D-model. Dit montuur heeft een dunne brug, die lengte toevoegt. Een rechthoekig gezicht moet een montuur met een smalle brug vermijden, omdat dit de ogen groter doet lijken.

 

Ruit

Een ruitvormig gezicht is zeldzaam en heeft volle wangen, een smal voorhoofd en een smalle kaak. Het is meestal het beste om een randloos montuur of een ovaalvormig montuur met een sterke wenkbrauwlijn te dragen. Een klein, afgerond montuur zal de beste gelaatstrekken van een ruitvormig gezicht benadrukken. Een vierkant gezicht ziet er het beste uit met een randloos montuur. Een ovaalvormig gezicht komt het best tot zijn recht met een groter montuur.

Conclusie 

Om de beste bril voor uw gezichtsvorm te vinden, moet u uw maten opnemen. Deze metingen zullen u helpen de meest geschikte monturen voor uw gezicht te kiezen. Vergeet niet dat uw sterkte bepalend is voor de grootte van de rand en de brug. Bovendien moet de grootte van de randen en de brug vooraf worden bepaald om vervorming van het gezichtsvermogen te voorkomen. Als de velgen te breed of te dun zijn, kunnen de monturen van uw gezicht glijden. 

 

Zoals met elk modeaccessoire, kan een bril een grote impact hebben op uw stijl. Hoewel een bril uw zicht kan verbeteren, kan hij ook van invloed zijn op hoe anderen u zien. Een stijlvolle bril is een aanvulling op uw stijl. Het is belangrijk dat u een bril kiest die goed past. Met een bril ziet u er op uw best uit en voelt u zich ook zo. Als u de juiste maat draagt, zal de bril u helpen er goed uit te zien en u goed te voelen. Zoekt u een leesbril of simpelweg een stijlvol montuur? Zoek dan eens op bril man via Google en u ziet razendsnel veel resultaten.